Opencart Blog & updates

In onze blog delen we handige tips en updates op het gebied van Opencart.

Binnen OpenCart kun je eenvoudig producten zoeken in de Admin. Nadeel is wel dat je de exacte volgorde van de productnaam moet aanhouden.

Stel dat de productnaam "blauwe trui" is en je zoekt op "trui", dan wordt er niets gevonden. De oplossing hiervoor is heel eenvoudig, namelijk een procent-teken % voor je zoekopdracht plaatsen. ZIe onderstaande video voor een voorbeeld. Op de OpenCart marketplace zijn daarnaast verschillende modules verkijgbaar die het zoeken binnen de Admin nog eenvoudiger en sneller maken.

 

Google Universal Analytics is verdwenen per 1 juli 2023 en opgevolgd door Google Analytics 4, vaak afgekort als GA4. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, dan is ons advies om zo snel mogelijk over te stappen.

Er zijn een aantal grote verschillen tussen de Analytics versies. De belangrijkste voor-en nadelen hebben we hieronder opgesomd.

Afgelopen 24 mei 2022 is de nieuwste versie van Opencart officieel gereleased.
In deze blog zetten we belangrijkste veranderingen en verbeteringen op een rijtje. We maken hierin onderscheid tussen het beheer gedeelte en de voorzijde van de website.

OpenCart 4, verbeteringen in het Admin panel

De meeste wijzigingen en verbeteringen zijn te vinden in het beheergedeelte van Opencart.
Op het eerste gezicht is de Look en feel bijna hetzelfde. Een goede interface moet je namelijk niet teveel wijzigen. Als we wat verder gaan kijken zien we de volgende aanpassingen en verbeteringen:

Gratis adviesgresprek? Neem direct contact op!

Ziet u een samenwerking met ons wel zitten? Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.